Контакти

Национален исторически музей

ул. Витошко лале 16

София 1618

Тел: 0894 540 117

Важно!!! За снимките в сайта!!!

Уважаеми родители,
Благодарим Ви, че посетихте заедно със своите деца нашия детски център и станахте част от нашия живот.

Повече

Ръководители на ателиета

Ръководители на ателиета

 
Валентина Петрова e възпитаничка на Държавния университет в Одеса, Украйна. В Националния исторически музей е от 1996 г. и работи като екскурзовод. Има подчертан интерес към работата с деца и е автор на редица образователни програми, наситени с много интерактивни елементи. Те представляват интерес както за деца от предучилищна възраст, така и за подрастващите. От 2014 г. се включва в дейността на Детския образователен център към НИМ, ръководейки ателиетата „Драконология” и „О писменехь”.
  
Таня Янакиева завършва Учителски институт, специалност история и география през 1981 г. и работи като преподавател. През 1987 г. се дипломира в СУ „ Св. Кл. Охридски“, специалност история. През 1989 г. постъпва в НИМ като екскурзовод, а през 2013 г. е назначена за ръководител на сектор „Екскурзоводи“ в отдел „Връзки с обществеността“. Автор е на многобройни сценарии на музейни образователни програми и участва в дейността на Детския образователен център – НИМ.
 
Емануела Трифонова е завършила стенопис в Национална Художествена Академия, специализирала е две години в Ecole nationale superieure des Beaux-Arts - Paris. Интересува се от развитието и осъвременяването на стенописните техники и е участвала в курс за съвременно фреско в Accademia di Belle arti Macerata /Академия за изящни изкуства Мачерата- Италия/. В момента пише докторантура на тема "Времеви харектеристики на изкуствата в архитектурата" при проф. Боян Добрев. Работи с деца от 10 години, като разработва програми, които им разкриват богатството и красотата на позабравени и непознати техники в изобразителните изкуства.