Контакти

Национален исторически музей

ул. Витошко лале 16

София 1618

Тел: 0894 540 117

Важно!!! За снимките в сайта!!!

Уважаеми родители,
Благодарим Ви, че посетихте заедно със своите деца нашия детски център и станахте част от нашия живот.

Повече

Летни приключения в музея

Летни приключения в музея

Летни приключения в музея 2021

Детският музейно-образователен център към Националния исторически музей организира лятна школа за деца от 7 до 11 години. Тя ще се проведе от понеделник до петък в периода 12 юли - 6 август 2021 г. Заниманията ще започват в 09.30 и ще завършват в 17.00 ч.


Лятното училище в НИМ е уникално, защото за нас вниманието към децата и тяхното комплексно развитие са на първо място. За малчуганите ще се грижат високoквалифицирани експерти в различни области: история, етнология, приложно и театрално изкуство. Те ще помагат на децата да намерят отговори на въпроси, свързани с историята и културата ни, и ще ги увлекат в завладяващо музейно приключение.


Всеки ден ще предлагаме интересни теми, които ще бъдат съпътствани от интерактивни игри, приложни занимания и изненади. В програмата на лятната школа са включени:
• запознаване с историята на България
• търсене на съкровища
• изработване на накити, ритони, керамика и сапуни
• участие в театрални представления
• тъкане и създаване на плъсти
• и други приключения


Основната цел на заниманията е децата да имат пълноценни дни, наситени с познания и приятни емоции както в експозицията, така и сред природата в прекрасния парк на НИМ.
Пълна програма за всеки ден от лятната школа.


ТАКСИ:
Цена на ден 40 лв.
При записване на второ дете от семейство на възраст от 7 до 10 години получавате 10% отстъпка.
Храната не е включена в пакетната цена на ден. Оставяме избора на родителите дали да подготвят храна от вкъщи или да поръчат в кафенето на музея.
Вашето дете може да стане участник в лятната школа в НИМ след предварително записване и внасяне на капаро в размер на 40 лв. на касата на музея или по банков път.
За информация и заявки:
info@detskicentarnim.com
тел.: 0894 540 117